Skip to content
ZapiszOn-line.pl
  • STRONA GŁÓWNA
  • O FIRMIE
  • SZKOLENIA ON-LINE
  • OFERTA DLA PLACÓWEK ŻYWIENIA
  • KONTAKT
  • Przygotowanie i przeprowadzenie postępowania o udzielenie zamówienia na zakup artykułów spożywczych

Formularz On-line
Formularz PDF
Informacje o szkoleniu
Program szkolenia
Informacje o szkoleniu

 

Cel szkolenia:

  • omówienie poszczególnych faz przygotowania postępowania o udzielenie zamówienia
  • omówienie elementów przeprowadzenie postępowania w trybach udzielania zamówień, o których mowa w ustawie Prawo zamówień publicznych oraz z wyłączeniem stosowania ustawy

Adresaci:

  • osoby odpowiedzialne za przeprowadzanie zamówień na zakup art. spożywczych w jednostkach
  • dietetycy, intendenci, kucharze zatrudnieni w w/w placówkach,
  • dyrektorzy placówek prowadzących zakłady żywienia zbiorowego osób dorosłych.

Koszt uczestnictwa: 320,00 zł netto + 23% VAT*/ za 1 osobę
(*udział w webinarium zwolniony z VAT w przypadku finasowania webinarium ze środków publicznych

Program szkolenia

1. Przygotowanie postępowania na zakup żywności:

  • sporządzenie opisu przedmiotu zamówienia,
  • szacowanie wartości zamówienia: razem czy osobno? Jak prawidłowo szacować wartość zamówienia na żywność?
  • sporządzenie dokumentów zamówienia w zależności od oszacowanej wartości: zapytanie ofertowe albo specyfikacja warunków zamówienia SWZ.

2. Przeprowadzenie postępowania o udzielenie zamówienia w następstwie jego przygotowania:

  • przeprowadzenie postępowania w jednym z trybów udzielania zamówień, o których mowa w ustawie Prawo zamówień publicznych:
    • rodzaje trybów w zależności od wartości zamówienia, wskazanie trybów odpowiednich do zastosowania przy zakupie żywności;
    • ogłoszenie o zamówieniu lub zaproszenie do negocjacji;
    • omówienie czynności związanych z badaniem i oceną ofert;
    • rozstrzygnięcie postępowania: wybór najkorzystniejszej oferty i zawarcie umowy, ewentualnie unieważnienie postępowania;
  • przeprowadzenie postępowania z wyłączeniem stosowania ustawy, z uwagi na wartość zamówienia, poniżej 130 000 złotych:
    • przeprowadzenie postępowania w oparciu o postanowienia wewnętrznego regulaminu udzielania zamówień;
    • skierowanie zapytania ofertowego lub zamieszczenie na stronie BIP ogłoszenia o zamówienia;
    • badanie i ocena ofert;
    • rozstrzygnięcie postępowania: wybór oferty i zawarcie umowy albo unieważnienie postępowania.

3. Umowa na zakup żywności i jej realizacja: reklamacje, naliczanie kar umownych, waloryzacja wynagrodzenia, wcześniejsze rozwiązanie umowy i co dalej.

© 2023 by ProArt Studio
  • Regulamin świadczenia usług szkoleniowych​​
  • RODO
  • Polityka prywatności
Open toolbar

Ułatwienie dostępu

  • Zwiększ czcionkę
  • Zmniejsz czcionkę
  • Skala szarości
  • Wysoki kontrast
  • Negative Contrast
  • Reset