Skip to content
ZapiszOn-line.pl
  • Strona główna
  • O firmie
  • Szkolenia on-line
    • Szkolenia online oświata
    • Szkolenia online księgowość
    • Szkolenia online kadry i płace
    • Szkolenia online zamówienia publiczne
    • Szkolenia online z archiwizacji
    • Szkolenia online dla żłobków
    • Szkolenia online dot. dostępności i e-usług
    • Szkolenia online RODO, cyberbezpieczeństwo
  • Kontakt
  • Przeprowadzenie postępowania na środki spożywcze i usługi cateringowe w zamówieniach poniżej 130.000,00 PLN

Formularz On-line
Formularz PDF
Informacje o szkoleniu
Informacje o trenerze
Program szkolenia
Informacje o szkoleniu

 

Cel szkolenia:

  • omówienie zasad szacowania i właściwej agregacji zamówień zgodnie z ustawą PZP
  • zdobycie wiedzy jak prawidłowo przeprowadzić postępowanie na dostawy środków spożywczych oraz usług cateringowych w ramach zakupów do 130.000,00 PLN

Każdy uczestnik szkolenia otrzyma pakiet dokumentów, które będzie mógł wykorzystać w codziennej pracy, między innymi regulamin wydatkowania zamówień do 130 000 złotych netto, wzór Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, Projektu umowy oraz wiele innych dokumentów, które można wykorzystać w codziennej pracy.

 

Adresaci:

  • pracownicy instytucji zamawiających zobowiązani do wszczynania postępowań na dostawy artykułów spożywczych oraz usług cateringowych, między innymi:
    • placówki oświatowe,
    • Miejskie Ośrodki Pomocy Społecznej,
    • Gminne Ośrodki Pomocy Społecznej
  • osoby nadzorujące zamówienia publiczne.

Termin:
–

 

Koszt uczestnictwa: 365,00 zł netto + 23% VAT*/ za 1 osobę
(*udział w webinarium zwolniony z VAT w przypadku finasowania webinarium ze środków publicznych)

Informacje o trenerze

Wieloletni ekspert z dziedziny zamówień publicznych, trener. Praktyk, pracujący od wielu lat w sektorze finansów publicznych, posiada bogate doświadczenie zarówno w pracy po stronie zamawiającego jak również po stronie wykonawców. Ukończyła studia wyższe z zakresu zamówień publicznych na UE we Wrocławiu oraz Zarządzanie Jednostkami Gospodarczymi w Obrocie Gospodarczym na Uniwersytecie Wrocławskim. Członek Polskiego Stowarzyszenia Zamówień Publicznych. Z powodzeniem obsługuje zamówienia w takich jednostkach jak: Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie, Gminny Ośrodek Zdrowia, Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, Dom Pomocy Społecznej, Szkoły, Gminny Ośrodek Kultury i Sport. Autorka licznych artykułów poświęconych tematyce zamówień publicznych oraz książkiTryb Podstawowy krok po kroku.

Program szkolenia
 
I. Prawidłowe szacowanie oraz agregacja zamówień do 130.000,00 PLN
  • Czy zamówienia do 130.00,00 PLN muszę również szacować oraz agregować zgodnie z ustawą PZP?
    • Czy do oszacowania przedmiotu zamówienia potrzebny jest opis przedmiotu zamówienia, a jeśli tak to czy tylko?
    • Szacowanie oraz agregacja dostaw w oparciu o kryteria tożsamościowe
    • Szacowanie usług cateringowych
    • Szacowanie artykułów spożywczych
    • Omówienie zasad dotyczących szacowania usług oraz robót budowlanych
    • Omówienie sposobów na obliczenie szacunkowej wartości zamówienia
    • Co winno zawierać zaproszenie do szacowania
    • Wskazanie najczęstszych błędów popełnianych podczas szacowania
    • Czy plan postępowań obejmie zamówienia poniżej 130.000 zł?
II. Procedura udzielania zamówień do 130.000,00 złotych netto
  • Czy regulacje ustawy Pzp odnoszą się również do zamówień o wartości do 130.000,00 złotych netto?
  • Omówienie zasad obowiązujących przy udzielaniu zamówień do 130.000,00 złotych netto.
  • Na jakiej podstawie należy udzielać zamówień do 130.000,00 złotych netto?
  • Czy zamawiający może dokonać zakupów tzw. interwencyjnych np. w Lidlu czy Biedronce, czy może jest potrzebny jakiś zapis umożliwiający taki zakup.
  • Czy każda jednostka powinna posiadać regulamin udzielania zamówień do 130.000,00 złotych netto?
  • Omówienie krok po kroku procedury udzielania zamówień w różnych progach wartościowych.
  • Czy wolno w opisie przedmiotu zamówienia w postępowaniach do 130.000,00 złotych wskazywać znaki towarowe, patent bądź pochodzenie towarów.
  • Co powinno zawierać zaproszenie do składania ofert – omówienie niezbędnych elementów które winno zawierać zaproszenie.
  • Faktury za zamówienia poniżej 130.000,00 zł: jak je opisywać?
III. Badanie ofert 
  • Weryfikacja wykonawców pod kątem przesłanek wykluczenia ze specustawy ukraińskiej tj. ustawy z 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz.U. poz. 835).
  • Jakich dokumentów należy żądać od wykonawców w postępowaniach do 130.000,00 złotych netto.
  • Jakie dokumenty powinniśmy uzupełniać oraz w jakich sytuacjach.
  • Które dokumenty nie podlegają uzupełnieniu.
  • Czy oferty muszą być podpisane podpisane podpisem zaufanym, osobistym czy też kwalifikowanym?
  • Czy oferta może zostać złożona drogą mailową?
IV. Umowa
  • Kiedy zamawiający zobowiązany jest do zawarcia umowy w formie pisemnej.
  • Kiedy możliwe jest wydatkowanie środków na podstawie umowy zlecenia lub w oparciu o fakturę.
V. Case studio
  • Omówienie najczęstszych problemów związanych z udzielaniem zamówieniem do 130.000,00 złotych na usługi cateringowe oraz dostawę środków spożywczych na konkretnych przykładach.
© 2025 by ProArt Studio
  • Regulamin świadczenia usług szkoleniowych​​
  • RODO
  • Polityka prywatności

Używamy ciasteczek, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.

Możesz dowiedzieć się więcej o tym, jakich ciasteczek używamy, lub wyłączyć je w .

Open toolbar

Ułatwienie dostępu

  • Zwiększ czcionkę
  • Zmniejsz czcionkę
  • Skala szarości
  • Wysoki kontrast
  • Negative Contrast
  • Reset
zapiszon-line.pl
Powered by  Zgodności ciasteczek z RODO
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.

Ściśle niezbędne ciasteczka

Niezbędne ciasteczka powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje dotyczące ustawień ciasteczek.

Jeśli wyłączysz to ciasteczko, nie będziemy mogli zapisać twoich preferencji. Oznacza to, że za każdym razem, gdy odwiedzasz tę stronę, musisz ponownie włączyć lub wyłączyć ciasteczka.

Ciasteczka stron trzecich

Ta strona korzysta z Google Analytics do gromadzenia anonimowych informacji, takich jak liczba odwiedzających i najpopularniejsze podstrony witryny.

Włączenie tego ciasteczka pomaga nam ulepszyć naszą stronę internetową.

Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!

  • Google MapsGoogle Maps