-
Przeprowadzenie postępowania na środki spożywcze i usługi cateringowe w zamówieniach powyżej 130.000,00 PLN
Cel szkolenia:
- zdobycie wiedzy jak prawidłowo przeprowadzić postępowanie na dostawy środków spożywczych oraz usług cateringowych.
- omówienie zasad szacowania i właściwej agregacji zamówień zgodnie z ustawą PZP
- zasady tworzenia Specyfikacji Warunków Zamówienia (SWZ) w tym projektu umowy,
- omówienie kwestii dotyczących wszczęcia postępowania, badania ofert oraz obowiązków sprawozdawczych zamawiającego.
- omówienie najczęstszych problemów Zamawiających podczas badania ofert oraz na etapie realizacji umowy.
Każdy uczestnik szkolenia otrzyma pakiet dokumentów, które będzie mógł wykorzystać w codziennej pracy
Adresaci:
- pracownicy instytucji zamawiających zobowiązani do wszczynania postępowań na dostawy artykułów spożywczych oraz usług cateringowych, między innymi:
- placówki oświatowe,
- Miejskie Ośrodki Pomocy Społecznej,
- Gminne Ośrodki Pomocy Społecznej
- osoby nadzorujące zamówienia publiczne.
Termin:
28.11.2024, godz.9:00-15:00 – zapraszamy do zapisów
Koszt uczestnictwa: 365,00 zł netto + 23% VAT*/ za 1 osobę
(*udział w webinarium zwolniony z VAT w przypadku finasowania webinarium ze środków publicznych)
Wieloletni ekspert z dziedziny zamówień publicznych, trener. Praktyk, pracujący od wielu lat w sektorze finansów publicznych, posiada bogate doświadczenie zarówno w pracy po stronie zamawiającego jak również po stronie wykonawców. Ukończyła studia wyższe z zakresu zamówień publicznych na UE we Wrocławiu oraz Zarządzanie Jednostkami Gospodarczymi w Obrocie Gospodarczym na Uniwersytecie Wrocławskim. Członek Polskiego Stowarzyszenia Zamówień Publicznych. Z powodzeniem obsługuje zamówienia w takich jednostkach jak: Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie, Gminny Ośrodek Zdrowia, Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, Dom Pomocy Społecznej, Szkoły, Gminny Ośrodek Kultury i Sport. Autorka licznych artykułów poświęconych tematyce zamówień publicznych oraz książkiTryb Podstawowy krok po kroku.
- Czy do oszacowania przedmiotu zamówienia potrzebny jest opis przedmiotu zamówienia, a jeśli tak to czy tylko?
- Szacowanie oraz agregacja dostaw w oparciu o kryteria tożsamościowe,
- Szacowanie usług cateringowych,
- Szacowanie artykułów spożywczych,
- Czy artykuły spożywcze można dzielić na grupy a jeśli tak to w jaki sposób,
- Jak określić wartość zamówienia na okres roku jeżeli są 2 palcówki w tym jedna typu Bursa , gdzie ilość dzieci się zmienia,
- Omówienie sposobów na obliczenie szacunkowej wartości zamówienia,
- Co winno zawierać zaproszenie do szacowania,
- Wskazanie najczęstszych błędów popełnianych podczas szacowania,
- Plan postępowań,
- Opis Przedmiotu Zamówienia na usługi cateringowe i dostawę produktów spożywczych – jak go opisać zgodnie z zasadami uczciwej konkurencji,
- Kryteria oceny ofert w kontekście usług cateringowych i dostawy artykułów spożywczych,
- Warunki udziału w postępowaniu w kontekście usług cateringowych i dostawy artykułów spożywczych,
- Podmiotowe środki dowodowe,
- Termin realizacji w kontekście usług cateringowych i dostawy artykułów spożywczych,
- Zapisy dotyczące wadium – czy zwrot wadium na wniosek wykonawcy powoduje odrzucenie jego oferty?
- Do kiedy ważność gwarancji wadialnej?