SZKOLENIA ON-LINE
DLA PRACOWNIKÓW PLACÓWEK ŻYWIENIA ZBIOROWEGO
Jesteś odpowiedzialny za żywienie w żłobku, przedszkolu, szkole, szpitalu czy placówce opieki osób dorosłych?
Zajmujesz się na co dzień zagadnieniami związanymi z żywieniem zbiorowym? Zależy Ci na rozwoju i zgłębianiu swojej wiedzy? Sprawdź naszą ofertę!
To właśnie z myślą o Tobie przygotowaliśmy kompleksową ofertę szkoleń online z zakresu żywienia zbiorowego, która pozwoli Ci zdobyć lub wzbogacić Twoją dotychczasową wiedzę.
- Przygotowanie i przeprowadzenie zamówienia publicznego na środki spożywcze i usługi cateringowe. Prowadzenie gospodarki magazynowej środkami spożywczymi po przeprowadzeniu zamówienia i podpisaniu umowy
- Układanie receptur i jadłospisów w żywieniu zbiorowym dzieci i młodzieży
- Przygotowanie zakładu żywienia zbiorowego do kontroli sanitarnej oraz dokumentacja GHP, GMP i HACCP zgodna z aktualnymi przepisami prawnymi
- Układanie receptur i jadłospisów w żywieniu zbiorowym osób dorosłych, ze szczególnym, uwzględnieniem osób starszych – szkolenie warsztatowe, doskonalące
- Żywienie osób starszych w jednostkach chorobowych, alergiach i nietolerancjach pokarmowych
- Produkty spożywcze dozwolone i niedozwolone do stosowania w żywieniu zbiorowym dzieci w żłobkach, przedszkolach i szkołach. Dodatki do żywności bezpieczne czy nie?
- Zatrucia pokarmowe, choroby pasożytnicze i niebezpieczne czynniki chemiczne w zakładach żywienia zbiorowego – przyczyny, profilaktyka i odpowiedzialność za zatrucie pokarmowe, zgłaszanie zatrucia pokarmowego i postępowanie o podejrzenie zatrucia pokarmowego, procedury systemu HACCP
- Epidemiologia zakażeń i procedury higieniczno-sanitarne w żłobkach, klubach dziecięcych i przedszkolach – aktualne przepisy prawne, rekomendacje
- Układanie receptur i jadłospisów w żywieniu zbiorowym dzieci i młodzieży – szkolenie warsztatowe, doskonalące
- Czym wolno żywić dzieci w żłobku, przedszkolu i szkole? Wpływ technologii produkcji na wartość odżywczą środków spożywczych
- Diety, alergie i nietolerancje pokarmowe w żywieniu dzieci i młodzieży w żłobku, przedszkolu i szkole - warsztaty praktyczne
-
Szkolenie doskonalące w zakresie Dobrych Praktyk Higienicznej i Produkcyjnej (GHP, GMP) oraz Systemu HACCP dla pracowników zakładów żywienia zbiorowego.
Auditor wewnętrzny systemu HACCP w placówce żywienia zbiorowego.
- Nowoczesne technologie kulinarne wspierające zdrowe żywienie dzieci w żłobkach, przedszkolach i szkołach
- Żywienie osób starszych w najczęściej występujących jednostkach chorobowych
- Żywienie dzieci do 3-go roku życia - warsztaty praktyczne planowania żywienia zbiorowego z uwzględnieniem żywienia procedur GHP, GMP, HACCP wspierających bezpieczeństwo zdrowotne
- Intendent w placówkach żywenia zbiorowego dzieci i młodzieży - obowiązki i uprawnienia wynikające z aktualnych przepisów
Bez względu na to czy dopiero zaczynasz pracę, czy masz już doświadczenie w pracy w placówce żywienia zbiorowego – u nas znajdziesz odpowiednie szkolenie, dopasowane do Twoich potrzeb. Szkolenia z zakresu żywienia zbiorowego to szkolenia online, które są doskonałą propozycja dla wszystkich, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę m.in. na temat zdrowej diety w kontekście placówek oświatowych.
Zapewniamy szkolenia prowadzone przez doświadczonych ekspertów i audytorów z zakresu bezpieczeństwa żywności i żywienia, którzy podzielą się swoją wiedzą i praktycznymi wskazówkami w przystępnej cenie. Dzięki naszym szkoleniom zdobędziesz kompleksową wiedzę na temat zasad zdrowej, zbilansowanej diety, planowania jadłospisów w placówkach żywienia zbiorowego czy odpowiedniej organizacji pracy zgodnej z zasadami sanitarno-higienicznymi.
Nasze szkolenia, prowadzone są w sposób przystępny i łatwy do zrozumienia, a obszerne materiały szkoleniowe są odpowiednio pogrupowane, dzięki czemu każdy uczestnik będzie mógł skorzystać z przekazanych informacji.
Postaw na rozwój, dołącz do nas i podnieś swoje kompetencje! Zapisz się już dziś i skorzystaj z bogatej oferty szkoleń, dzięki którym praca w placówkach żywienia zbiorowego stanie się łatwiejsza.
Zapraszamy do zapisów i kontaktu